"Це катастрофа!": Клімкін розповів, що чекає на ПАРЄ після повернення Росії

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін визнав, що повернення Росії до ПАРЄ несе негатив не тільки для України, а й для самої Парламентської асамблеї, передають Патріоти України.

Однак українські дипломати не могли б цьому запобігти, оскільки міжнародна спільнота вважає, що краще "тримати при собі" російських парламентарів для створення хоч якоїсь видимості діалогу. Про це він розповів у інтерв'ю "Сегодня".

"Це партія європейських країн. Був майже консенсус, не враховуючи деякі країни, про те, що Росію краще тримати, знаєте, на такому... Ну, короткому чи ні, але тримати. Однак, на мою думку, хто вважає, що Путіна можна тримати на короткому повідці, той недооцінює і Путіна, і Росію", – зазначив вінЗа словами ексміністра, для глави РФ "це важливо суто іміджево", про що свідчить те, скільки Росія вклала в це повернення.

"Наголошую – іміджево, а не з точки зору сенсу, для нас це неприємно. Але це не негатив політичний", – заявив Клімкін.

Він також додав, нібито навіть лідери Франції та Німеччини Еммануель Макрон та Ангела Меркель вважають, що Росію "безпечніше й ефективніше тримати на повідці". Тому і було ухвалене відповідне рішення про її повернення у ПАРЄ.

"Це не означає, що тепер Росія піде далі. Але для ПА – це катастрофа. Довіра до Асамблеї і так була майже нульовою, а зараз, напевно, мінусова. Значення ПА у нас іноді перебільшують. Для нас емоційно, серцем, у стані війни, її рішення були важливі. Але подивіться, як вони ухвалювалися, скільки людей було в залі", – висловився Клімкін.

Водночас ексміністр переконаний, що політично, з точки зору подальших кроків – це не буде проблемою для України – оскільки, принаймні, санкції поки тримаються.

"Чи повинні ми цінувати наше досягнення, що тримали Росію стільки років поза цим майданчиком? Безумовно. Це класно. Це чимала заслуга всієї делегації, дипломатії. Але чи є це політичною поразкою? Ні. Іміджево – безумовно", – ще раз наголосив Клімкін.

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...