"Це кінець для них": Експерти назвали ключові міста, з яких ЗСУ потужно виб'ють окупантів узимку

Росія намагається всіляко "заморозити" війну в Україну. Однак українські військові не будуть зупинятися навіть взимку та йтимуть у потужний контрнаступ. Південний напрямок є найперспективнішим для прориву оборони окупантів. Про це заявив підполковник запасу Армії оборони Ізраїлю Ар'є Зайден, передають Патріоти України.

"Наприкінці листопада на півдні закінчується сезон опадів, випадає сніг, буде холодніше. Січень та лютий дуже вітряні, сухі, температура мінусова. У степу техніка зможе спокійно їздити", - сказав Зайден.

Він переконаний, що ЗСУ зможуть "знайти щілину", прорвати лінію оборони окупантів та розвинути наступ. Одним з найбільших успіхів могло б стати звільнення Мелітополя - ключового транспортного вузла окупантів.

"Якщо росіяни здадуть місто, це кінець для них, бо тоді все угруповання залишиться без логістики, а отже буде знищене чи вимушене тікати", — каже Зайден.

Підполковник вважає, що окупанти самі втечуть з міста навіть якщо ЗСУ візьмуть під артилерійський вогневий контроль дороги поблизу міста, які з'єднують схід та захід.

Полковник запасу Роман Світан переконаний, що українські захисники зможуть відтіснити окупантів у напрямку Сватове-Кремінна в Луганській області. Контрнаступ пришвидшиться, коли у регіоні замерзнуть ґрунти.

"ЗСУ вже звільнили Макіївку на Луганщині. Це село посередині між Сватовим та Кремінною. Його можна використовувати як зручний плацдарм для подальшого виходу на схід, у бік Щастя та Луганська", - зазначив Світан.

Російські окупанти бояться потужного прориву ЗСУ з півночі Луганщини, бо вони опиняться під серйозною загрозою у районі Бахмута. "Якщо це вдасться, ми вийдемо в їхній тил. Тож росіяни будуть змушені припинити атаку і перейти до оборони", — зазначив генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...