"Це ключовий момент": Зі звільненням Херсона розпочалася нова фаза війни в Україні, - ізраїльський експерт

Деокупація Херсона перевела війну в Україні у нову фазу. Це вигідно як для російських окупантів, так і для ЗСУ, й тепер нашій державі важливо грамотно скористатися силами, що звільнилися. Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач із Ізраїлю Давид Шарп. Він вважає, що для росіян було великою помилкою досі утримувати цей обласний центр. Їм варто було піти звідти ще навесні, або, принаймні, влітку, передають Патріоти України.

За його словами, тоді під ударами опинилися переправи, а постачання Херсона суттєво ускладнилося, внаслідок чого утримання міста їм коштувало дуже дорого як стратегічно, так і щодо втрат живої сили.

Експерт констатував, що після виведення військ лінія фронту суттєво скоротилася, ворог почав накопичувати війська на лівому березі Херсонщини, а в України звільнилися величезні сили та серйозні вогневі засоби.

"Ми переходимо в таку фазу, коли російська армія не має відверто вразливого місця. І тепер дуже важливо, хто як скористається звільненими силами, які вийшли з Херсона", – наголосив Шарп.

За його словами, це ключовий момент, і саме у цьому полягає новий етап війни. "Хоча заднім числом може виявитися, що все йде, як і раніше, і особливо не відрізняється від того, що було раніше", – підсумував він.

Нагадаємо: президент України Володимир Зеленський назвав визволення Херсона аналогією битв минулого, які стали переломними у війнах. Після них народи вже відчували свою перемогу, хоч за неї ще треба було боротися. "Вони символізували такі зміни, після яких люди вже знали, чия буде перемога – хоча ще й доводилося воювати заради неї. Саме це ми відчуваємо зараз. Зараз, коли Херсон вільний", – написав президент.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...