"Це людина, яка 20 років боролася з розширенням НАТО": Піонтковський пояснив, про що свідчать "сигнали" Кіссінджера і чи є в України шанс на вступ до Альянсу

Заява, яку зробив колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер щодо членства України в НАТО, свідчить про серйозні зміни в західній свідомості. Так, 99-річний Кісінджер закликав ставитися до нашої країни як члена Альянсу. Про це в інтерв'ю журналістці Наталі Влащенко сказав російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський. Зокрема, він пояснив, чому Кіссінджер раніше виступав за територіальні поступки РФ, передають Патріоти України.

"Це людина, яка 20 років боролася з розширенням НАТО. Вона критикувала адміністрації Клінтона, Буша, Обами за політику розширення НАТО", – сказав Піонтковський. Політолог додав, що Кіссінджер бачив основним суперником Сполучених Штатів Китай, тому вважав за потрібне схилити Росію на свій бік у цьому конфлікті та "з увагою ставитися" до інтересів Москви на пострадянському просторі.

Так, колишній держсекретар незмінно підтримував ідею "фінляндизації" України, проте сьогодні заговорив про її членство в НАТО, нагадав Піонтковський.

"Подякуємо йому за те, що він кинув цю тезу в західний порядок денний. Про неї вже говорять дуже голосно. ...Це дуже цінна, я б сказав, тектонічна зміна в західній свідомості. Вони починають обговорювати можливість негайного прийому України до НАТО", – сказав політолог.

Піонтковський додав, що величезна заслуга в цьому – українських Збройних сил, які дали зрозуміти, що здатні ефективно обороняти рідну землю. "Ця думка їх (Захід. – Ред.) дуже надихнула, що, виявляється, можна прийняти цього союзника (Україну. – Ред.), не беручи на себе тягар вмирати за нього на полях бою. Це перше. А друге – зруйновано той знаменитий аргумент Кіссінджера – він сам від нього зараз відмовляється – що ось ця ідея, отримати Росію як союзника в протистоянні з Китаєм – абсолютно ідіотська, зараз, коли Росія настільки є васалом Китаю", – пояснив політолог.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...