"Це логічний сценарій": Битва за Куп'янськ вже почалася, росіяни просуваються там, де в них є перевага, - Жмайло

Виконавчий директор Українського центру безпеки та співробітництва Дмитро Жмайло прокоментував питання про те, коли може початися битва за Куп'янськ Харківської області. Фактично вона вже почалася, передають Патріоти України.

"Я неодноразово відвідував Куп'янськ і можу сказати, що ще влітку позаминулого року місто було суттєво зруйноване. Останнім часом ситуація тільки погіршилася", - підкреслив він в інтерв'ю.

Однак експерт говорить про те, що битва, яка передбачатиме форсування Оскола, навряд чи буде можлива цього року.

"Але, цілком можливо, що за цей осінньо-зимовий період росіяни повністю зруйнують Куп'янськ так само швидко, як і Вовчанськ", - не виключає він.

Співрозмовник попередив, що російські окупанти намагатимуться "притиснути" ЗСУ по лінії річки Оскіл.

"Тому що це логічний сценарій. У складних місцях імовірність форсування річок істотно зменшується. Росіяни просуваються там, де в них є перевага, зумовлена відкритою місцевістю, відсутністю укріплень і водних перешкод. А ось у випадку з Селидовим (місто розташоване на річці Солона, - ред.) ми бачимо, що вони навіть не наважуються штурмувати його в лоб, а стикаються з проблемами і прагнуть обійти місто. У росіян багато оперативних завдань на заході Донеччини, тому їм поки не до захоплення Куп'янська", - додав Жмайло.

Сказав, що через проблеми... з головою: Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРІКС у Казані

неділя, 20 жовтень 2024, 21:41

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва скасував свій візит до Росії на саміт БРІКС. Це пов’язано із рекомендацією лікаря уникати далеких перельотів після травми голови. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. В офісі президента пов...

Першими "жертвами" стали СБУшники: Мер Філатов розпочав анонсований проєкт "викриття зухвалих дій правоохоронців" у Дніпрі (відео)

неділя, 20 жовтень 2024, 21:33

Мер Дніпра Борис Філатов опублікував перше з обіцяних відео, де розповідає подробиці тиску правоохоронців на місцеве самоврядування. Випуск присвячено ситуації з незаконно зведеною пʼятиповерхівкою на вулиці Лабораторній – де після блокування небезпечн...