Це може бути тільки прелюдією: Обшуки у Дерипаски - це ультиматум Нуланд у дії, - аналітик

Олег Дерипаска. Фото: РБК.

Обшуки ФБР в американських особняках російського олігарха Олега Дерипаски безпосередньо пов'язані з недавнім візитом до Москви заступник держсекретаря США Вікторії Нуланд. Таку думку в своєму відеоблозі в YouTube висловив український журналіст, головний редактор Newsader Олександр Кушнарьов, передають Патріоти України.

"На прошлой неделе я прогнозировал, что Виктория Нуланд привезла в Москву отнюдь не рождественские подарки, а ультиматум. В случае продолжения хулиганства будут введены новые санкции против Кремля, на этот раз - против его олигархов. Не прошло и недели, как прогноз начал осуществляться в режиме реального времени", - розповів Кушнарь.

Він зазначив, що ФБР обшукувала будинки Дерипаски в Вашингтоні і Нью-Йорку 19 жовтня близько 10 годин. Точна причина поки не озвучується. Ймовірно, мова йде про причетність олігарха до втручання Кремля в американські вибори в 2016 році. Мільярдер РФ через це знаходиться в списку санкцій США з 2018 року. В'їзд в країну йому заборонений. Журналіст нагадав, що Дерипаска вважається одним з найближчих союзників режиму, який вибудував Володимир Путін в Росії. Його статки оцінюються приблизно в $ 17 млрд.

"Речь идет о симбиозе. Дерипаска использует путинский режим для собственного обогащения. А режим, в свою очередь, периодически пользуется финансовыми средствами таких олигархов для агрессивных операций за рубежом для укрепления на международной арене", - пояснив Кушнарь.

На його думку, обшуки у Дерипаски - це сигнал безпосередньо Кремлю. "Америка демонстрирует, что готова увеличивать давление на агентов кремлевского режима, дабы помешать ему влиять на американскую политическую систему… Вашингтон посылает мощный сигнал Кремлю - "черный список" начинает действовать", - заявив Кушнарь.

Він не виключає, що те, що відбувається може також бути "прелюдією повномасштабної війни проти "золотого путінського трильйона". Американський лідер Джозеф Байден, по всій видимості, всерйоз реалізує свої передвиборні обіцянки приструнити російських агресорів.


"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...