"Це надсерйозний удар по вертикалі влади": Путін вже не контролює Кадирова, - військовий експерт

Глава Чечні Кадиров вийшов з-під контролю президента РФ Путіна, заявив український військовий експерт Олег Жданов. Його слова передає сайт "Сьогодні", передають Патріоти України.

"Ця людина ставить себе практично на один рівень з президентом Путіним, що для Путіна дуже дратівливо. Він останні кілька років намагається Кадирова якнайдалі дистанціювати від себе і засунути в столицю Чечні, щоб він там не висувався, але той себе позиціонує дуже твердо, дуже впевнено і на дуже високому ранзі", - сказав Жданов.

Експерт також розповів, що в Україні, на відміну від РФ, вже не бояться так званих "кадирівців". Таких в Росії близько 30 тисяч і формально вони входять до складу Росгвардіі, яка підпорядковується федеральному керівництву.

"Це надсерйозний удар по вертикалі влади Путіна, тому що федеральними військами, фактично федеральним правоохоронним органом, яким є Росгвардія, на території Чечні командує місцевий чиновник і командує практично як своєю приватною армією. Ось у чому парадокс цих так званих формувань кадирівців. І, до речі, чому вони не бійці, тому що це Росгвардія, це не піхота", - зазначив Жданов. За його словами, "кадирівці" замість реальних бойових дій здатні стріляти хіба що в порожні вікна заради відео в ТікТок.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...