"Це надзвичайно ускладнює все": Британський військовий розповів, чому швидкий контрнаступ України не вдався

У Запорізькій області українські військові взялися за контратаку однією бригадою Збройних сил. При цьому російські війська мали перевагу у використанні дронів, водночас українські бійці почували дефіцит у снарядах і прикритті з повітря. Такими є основні причини провалу контнаступу ЗСУ влітку 2023 року, розповів в інтерв'ю Youtube-каналу "Ми - Україна" полковник армії Великої Британії у відставці Ґлен Ґрант, передають Патріоти України.

За його словами, чи на найцголовнішою причиною невдач українських захисників був брак артилерійських снарядів та мінометних боєприпасів.

Іншим фактором стала перевага ворога у безпілотниких, що дозволяло росіянам виявляти будь-які рухи наших військ на відстані до 30 км від лінії фронту.

"Це надзвичайно ускладнює пересування та будь-яку роботу. Звичайно, не просто переміщатися від траншеї до траншеї або ховатися за деревами. Крім того, українське командування не дослухалось до рекомендацій західних партнерів і кинуло у атаку одну щойно сформовану 47 бригаду ЗСУ, тоді як партнери пропонували "зібрати в одному місці 6–7 бригад", — зазначив британський військовий.

Він також вказав, що недоліки у підготовці українських військових ймовірно стали причиною того, що успіхи у контрнаступі були менш яскравими.

"У більшості випадків вирішальним чинником для нас є якість людини, а не обладнання чи щось інше. Просто хлопці виконують роботу краще, ніж інша сторона. Тому я думаю, що контратака не могла зайти дуже далеко", — вважає Ґрант.

Крім того, на його думку, проблемою є недостатня кількість фортифікацій на східному відрізку фронту в Україні, відсутність прикриття з повітря та нестача безпілотників у військах. "Чому не було збудовано оборонні споруди у східному напрямку в нових місцях, я не знаю. Очікується, що хлопці будуть захищатися в місцях, де немає чим захищатися і, звичайно, у них немає повітряного прикриття і вони є обмежені у дронах", - резюмував Ґрант.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...