"Це надзвичайно великий пакет. І... він призведе до успіху": Голова Пентагону оголосив результати восьмого "Рамштайну"

Україна отримає надзвичайно великий пакет військової допомоги. Про це у п'ятницю заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на пресконференції за підсумками восьмовї зустрічі міжнародної контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

"Це надзвичайно великий пакет. І якщо його добре застосувати – він призведе до успіху", – заявив Остін.

Зі слів голови Пентагону, мета – "надати здатності для того, щоб Україна була успішною у короткостроковій перспективі".

Остін сказав про два батальйони бойових машин піхоти Bradley.

Також – про три батальйони ББМ Stryker.

"Це дві бригади, які надають США. І це поряд з іншими країнами. Швеція надає машини бойової піхоти. Німеччина надає Marder. Поляки надають батальйони для механізованої піхоти. А також чотири батальйони механізованої артилерії", – сказав американський міністр.

Також Остін заявив про додаткові навчання.

"Ви вже чули, що німецький міністр оборони сказав, що вони сьогодні не ухвалили рішення щодо танків. Чому ми приділили особливу увагу, так це переконатися в тому, що Україна має необхідні можливості та обороноздатності, щоб досягати успіху прямо зараз", – заявив Остін.

Новий пакет військової допомоги США разом із іншими аналогічними пакетами допоможуть підвищити артилерійський потенціал і маневреність Збройних сил України, сказав голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Вчора президент США Джозеф Байден підписав передачу 30-го пакету військової допомоги, нагадав Міллі.

"Разом з іншими пакетами допомоги – це підвищення артилерійського потенціалу, маневреності. Це еквівалент двох бригад або шести механізованих батальйонів, 10 моторизованих батальйонів та чотирьох артилерійських батальйонів", – заявив американський генерал.

Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...