"Це найнижчий показник за останні роки": Міністр оборони вибив у Шмигаля більше грошей на армію (документ)

Лист Тарана до Шмигаля вплинув на перегляд проєкту бюджету.

Міністр оборони Андрій Таран поскаржився прем’єр-міністру Денису Шмигалю на те, що уряд запропонував граничні витрати на армію у 2021-2023 роках на рівні менше ніж 3% ВВП. Лист до Шмигаля вплинув на перегляд проєкту бюджету на 2021 рік, передають Патріоти України.

“Міністерством фінансів доведено граничні обсяги видатків проєкту державного бюджету на 2021 рік для Міністерства оборони у сумі 112,3 млрд грн (або 2,5% ВВП), що на 3,8 млрд грн нижче ніж затверджені бюджетні призначення поточного року. Це є найнижчий показник за останні роки", – зазначав Таран, передає організація Statewatch.

Голова відомства додав, що в наступні роки цей показник має тенденцію до зниження: у 2022 році – 2,3% ВВП, а у 2023 – 2,2% ВВП. Відповідний лист Тарана до Шмигаля вплинув на перегляд проєкту бюджету. В останній версії документу на Міноборони передбачені витрати в сумі 117,5 млрд гривень.

Міністр оборони звернувся до прем’єр-міністра України

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...