Це нам дуже потрібно зараз: Україна хоче купити в Ізраїлю систему протиракетної оборони "Залізний купол", - посол

Україна хоче купити у Ізраїлю його систему протиракетної оборони "Залізний купол", щоб захистити свої міста і військові об'єкти від російських ракетних ударів. Про це заявив український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук, передають Патріоти України.

За його словами, США не перешкоджатимуть такій угоді. "Минулого тижня, наскільки я знаю точно, американці дали дозвіл на передачу протиснарядних ракет з Німеччини в Україну, а Ізраїль сказав "ні", — сказав Корнійчук, додавши, що Берлін хотів здійснити передачу.

"Ізраїль більше не зосереджений на війні", - заявив також Корнійчук. "Україна практично повністю вилучена з ізраїльської преси. Так що війни більше немає", - підкреслив він.

Відсутність новин про війну, за його словами, відображає стурбованість уряду, так що йому зручніше відсунути цю війну на другий план. "Я хочу, щоб ізраїльський уряд вийшов зі своєї зони комфорту і повернувся до реальності", — сказав Корнійчук. "Нам потрібна допомога Ізраїлю... я маю на увазі, що нам потрібна військово-технічна підтримка; нам потрібен "Залізний купол"... який дозволить нам врятувати наших жінок і дітей від обстрілів російських ракет на нашій території", — підкреслив Корнійчук.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...