"Це напад на кожного українського воїна, який нині захищає Європу": У Берліні поліція відібрала та згорнула прапор України

Дмитро Кулеба прокоментував рішення Німеччини заборонити українську символіку в День пам'яті полеглих у Другій світовій. Це було великою помилкою Берліна. Про це очільник Міністерства закордонних справ повідомив на своїй сторінці у соціальних мережах, передають Патріоти України.

"Берлін зробив помилку, заборонивши українську символіку. Не можна ставити символи України та Росії на один щабель", – зазначив Дмитро Кулеба.

"Відібрати український прапор в учасників мирного мітингу – це напад на кожного, хто з цим прапором в руках нині захищає Європу та Німеччину від російської агресії", – вказав глава МЗС.

Міністр писав образно, однак, здається, передбачив дії німецької поліції, яка під час мирних акцій пам'яті наважилася відібрати український прапор у наших громадян. На вчинок одразу відреагував посол України в Німеччині Андрій Мельник, назвавши його "великою ганьбою Берліна".

Заборона української символіки на заходах у Берліні

  • Берлінська влада з незрозумілих причин заборонила державну символіку України на заходах, які проводилися 8 і 9 травня. Відповідний документ отримала місцева поліція.
  • З якогось дива у Берліні прирівняли держсимволіку України до символіки росіян і сепаратистів. Що робить у такому товаристві символіка України – у Німеччині не пояснюють
  • Окрім цього, на локаціях у місті чомусь заборонено перебувати представникам українських організацій. Під заборону також потрапили українські військові пісні та марші.

Заборона – це ляпас для України, – дипломат Мельник

Посол нашої держави в Німеччині Андрій Мельник був шокований рішенням заборонити символіку. Він наголосив, що це ляпас українському народу. Окрім цього, додав, що це провокує величезний скандал і політичну катастрофу. За його словами, це також розходиться із запевненням у солідарності Німеччини з Україною. Вражає, що німці прирівнюють націю-жертву та винуватців один до одного.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...