"Це наш внесок у мир в Україні": Президент Монголії розповів, скільки росіян переїхали до його країни

Коли Путін оголосив у Росії мобілізацію, у Монголію приїхали до 50 тисяч людей. Серед них як і монголи, які повернулись додому, так і росіяни. Експрезидент Монголії Цахіагійн Елбегдорж в інтерв'ю розповів, скільки людей приїхали в Монголію з Росії, передають Патріоти України.

Скільки людей приїхали у Монголію з Росії

Коли диктатор Путін оголосив мобілізацію, Цахіагійн Елбегдорж закликав монголів, які проживали в Росії, повертатися додому. Повернулись додому дуже багато людей. А разом з ним й етнічні росіяни.

"Коли Путін оголосив мобілізацію, я був у Монголії й зробив відеозвернення. Я закликав тих монголів, які жили в Росії, повернутися на батьківщину. Ми були готові прийняти їх з відкритими обіймами, я казав – не йдіть на війну, не вбивайте українців. Приїжджайте, втікайте з Росії. Я не знаю точної статистики, але, як казали, до Монголії повернулися від 10 до 50 тисяч людей. І це були не лише етнічні монголи, а також і росіяни", – сказав він.

Він зауважив, що в Монголії вони почали вчити монгольську мову та працювати. Також через Монголію вони отримали змогу вибратися в інші країни, наприклад, в Таїланд чи інші країни, де не потрібна віза.

"І я кажу – якщо в результаті цього є хоча б одна людина, яка не пішла зі зброєю проти України, то це наш внесок у мир. Якщо цих людей тисяча або ж 10 тисяч – то це великий внесок. Я завжди їх питаю – навіщо ви стріляєте в українців, вони мають право жити у своїй країні", – додав Цахіагійн Елбегдорж.

Путін використовує нацменшини, як гарматне м'ясо

Експрезидент Монголії зауважив, що Кремль використовує етнічні меншини як гарматне м'ясо. Коли Путін оголосив про часткову мобілізацію в Росії, то вона не була така відчутна у великих містах, таких як Москва чи Санкт-Петербург. Проте у віддалених регіонах примусова мобілізація була доволі активною.

Також переважна більшість загиблих росіян на війні є саме етнічні меншини: буряти, тувинці, калмики. За етнічною ознакою вони монголи. "В Україні Кремль вбиває українців, а в Росії нищить нацменшини. Це звичайні етнічні чистки, воєнний злочин", – сказав він.

Джерело: 24 канал

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...