"Це називається військовою пропагандою": Генсек Amnesty International звинуватила "українських ботів" у хейті скандального звіту про ЗСУ

Генсек Amnesty International Агнесс Калламар відреагувала на критику опублікованої раніше доповіді, в якій правозахисники звинувачували ЗСУ в нібито розміщенні позицій в школах і лікарнях. Про це йдеться в її Twitter, передають Патріоти України.

Вдень Amnesty International випустила доповідь про розміщення вогневих позицій ЗСУ безпосередньо поблизу житлових кварталів. Правозахисники посилалися на неназваних жителів Донецької, Миколаївської та Харківської областей, нібито постраждалих від російських ударів в результаті сусідства українських військових.

Примітно, самі автори матеріалу називають війну" конфліктом", російські атаки згадуються побічно. У тексті Amnesty International також радить військовим розміщуватися в полях, а не біля будинків цивільних для відбиття ворожих атак.

Заява була гостро прийнята українським суспільством. В ОП, наприклад, побачили у звіті інформаційну атаку Росії з метою зірвати Україні поставки озброєння.

У Міноборони правозахисникам нагадали, що Україна веде оборонну війну і займається зміцненням міст у разі наступу військ ворога.

У свою чергу, Калламар вважає, що за хвилею критики публікації стоять російські та українські боти, які бажають війни. "Українські та російські боти і тролі в соцмережах. Сьогодні всі вони атакують розслідування. Це називається військовою пропагандою, дезінформацією. Це не вплине на нашу неупередженість і не змінить фактів", - написала вона.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...