"Це не була ініціатива добробатів, самі вони нічого не робили": Аваков назвав винних у трагедії під Іловайськом

У трагедії під Іловайськом, що сталася наприкінці серпня 2014 року, насамперед винна Російська Федерація, яка 10 батальйонами тактичних груп прорвала український кордон, проте вина лежить і на Генеральному штабі ЗСУ та його тодішньому начальнику Віктору Муженку. Відповідну заяву зробив колишній глава МВС України Арсен Аваков в ефірі телеканалу "Україна 24", передають Патріоти України.

За словами екс-міністра, на той момент він кілька разів телефонував до Муженка і керівника оборонного відомства, а у відповідь чув, що ось-ось на допомогу прийде танкова група. "На той момент боялися добробатів, не хотіли давати їм важке озброєння", - наголосив співрозмовник.

Аваков жорстко критикував домовленості Генштабу ЗСУ з російським командуванням з організації "коридора" для українських військових, назвавши їх абсолютно ідіотськими. "Коли наших хлопців повели коридором і розстріляли... Як ти допустив таке? Як ти вів переговори? І як ти смієш зараз так потворно коментувати? Кажеш, що це була ініціатива... вони самі захопили Іловайськ, самі нічого не робили", - заявив екс-міністр, звертаючись до Муженка.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"