Це не частина літака: Іранські ЗМІ показали головку самонавідної ракети, яка, ймовірно, збила український "Боїнг"

Фрагмент був виявлений на місці катастрофи українського пасажирського літака, що впав перед будинком місцевого жителя.

Літак Boeing 737 українських авіаліній МАУ могла збити ракета Ірану. На місці катастрофи лайнера знайдено уламок ракети. Відповідне фото першим виклав в Twitter акаунт Ashkan Monfared, передають Патріоти України.

"Цей фрагмент виявлений на місці катастрофи українського пасажирського літака, що впав перед будинком місцевого жителя. Хіба літак так виглядає? Хіба це не ракета?" - задався питанням чоловік.

Пізніше дане фото оприлюднив в Twitter журналіст Бабак Тагвей (Babak Taghvaee). За його даними, на фото зображений фрагмент головки самонаведення ракети 9M331 від зенітно-ракетного комплексу "Тор-М1".

Важливо зазначити, що "Тор-М1" - це російська установка. Її головне завдання - протиповітряна і протиракетна оборона важливих адміністративних, економічних і військових об'єктів. Вона призначена для перехоплень інших ракет, авіабомб, різних літальних апаратів, в тому числі, безпілотників, літаків і вертольотів.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...