"Це не Херсон": Військовий експерт спрогнозував, де буде реальний контрнаступ ЗСУ

Збройні сили України можуть "перемелювати" вороже угруповання в Херсонській області до закінчення бойових дій навіть без повноцінних штурмів. А реальний контрнаступ буде в іншому місці. Зараз є шість ділянок фронту, де його можуть організувати. Такою думкою поділився полковник запасу, військовий експерт і колишній пілот ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю з журналісткою Юлією Латиніною, передають Патріоти України.

"Далі будуть цікаві дії, вже елементи мережево-центричної війни. Напрямок головного удару, реальний — це не Херсон. Ось цю все правобережне угруповання, його можна залишити, як вишеньку на торті. Його можна протягом всієї війни до перемоги України ось так от "поливати" з усіх боків, — а вона там "поливається" реально з усіх боків вогнем, — і просто його знищувати до останнього росіянина", — заявив Світан.

За словами експерта, Якщо Росія вирішить перекидати додаткові сили на південь через пішохідні переходи, які ще діють, то їх теж будуть знищувати. "Кухар Залужний" спалить окупантів у південному котлі, вважає полковник запасу. А далі Світан розповів, де ЗСУ можуть завдати основного удару.

"Я так розумію, є як мінімум 5-6 напрямків, де може бути реально розвинений наступ. Це і на Харків, якщо з півночі почати. Відсунення фронту від Харкова кілометрів на 40: як мінімум до кордону Росії. Також з-під Старого Салтова досі ще не знято питання щодо виходу на Куп'янськ і відрізання ізюмського угруповання. Третє — це просто наступ із заходу на Ізюм. Навряд чи буде якийсь наступ наших військ в районі Бахмута, немає сенсу поки ніякого. Але, припустимо, південніше наступ на Донецьк дуже реальний, тому що зайти в Донецьк навіть тими групами, які є зараз, — це не складе труднощів навіть без "броні", — додав Світан.

Ще два потенційні напрямки для контратак ЗСУ — це Волноваха та Оріхове з Гуляйполем. На думку експерта, в районах цих населених пунктів є хороші плацдарми.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...