"Це не класична війна": Секретар РНБО розповів про велику проблему "спецоперації" РФ в Україні

З самого початку своєї повномасштабної військової агресії в Україні Росія має на меті різні речі - від придуманої ними ж "денацифікації" до "звільнення" Донбасу, але основною метою нападу завжди було одне - знищення української держави. Про тактику та стратегію російських окупантів розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, передають Патріоти України.

Якщо раніше в Кремлі вважали, що тут будуть квіти, тут буде зустріч певною частиною населення, то ці настрої надалі зникли. Безумовно, частина населення України готувалася зустрічати росіян як "визволителів" - були і гауляйтери, які нікуди не поділися з російського медіапростору.

Щодо зміни тактики росіян, то з урахуванням того, що у них не вистачає можливостей по всій лінії фронту – а вона досить велика – вести сьогодні бої, вони вирішили робити потужні ударні кулаки. І цими силами вони поступово просуваються вперед.

"Всі без винятку військові експерти та розвідки давали нам обмежений проміжок часу на те, що всю нашу країну буде захоплено. Ви це знаєте, і це не секрет, що одна з розвідок найдовше давала три тижні. Переважна більшість — від 5 до 6 днів і все мало закінчитися. Однак ми тримаємо оборону і захищаємо країну вже 130 з гаком днів. Ми будемо й надалі тримати нашу оборону, але треба розуміти, що ворог потужний і підступний", - заявив Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що для Росії не існують правила - вони увірвалися на територію незалежної України під приводом "спецоперації" і вважають, що мають право поводитися тут так, як вважають за потрібне.

"Те, що вони використовують на сьогоднішній день проти нашого мирного населення авіаційні бомби, те, що на сьогоднішній день бомбардують мирне населення — це не класична війна, яка прописана в документах, нормах і правилах, що існують на сьогоднішній день у світі. Вони воюють проти мирного населення: проти дітей, проти жінок, проти людей похилого віку", - підкреслив Данілов.

Джерело: Апостроф

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...