Це не країна, а мафія: Макрон несподівано звинуватив Путіна у брехні

Президент Франції Еммануель Макрон звинуватив російського диктатора Володимира Путіна у брехні через зв'язок РФ з російською приватною військовою компанією "Вагнер", передають Патріоти України.

Як відомо, засновником ПВК є колишній кухар Путіна Євген Пригожин, який нещодавно пригрозив, що російські окупанти можуть дійти до французького Ла-Маншу.

Французький лідер заявив, що в минулому році Путін запевнив його в тому, що ПВК "Вагнер" не має нічого спільного з Росією. Про це Макрон розповів під час Мюнхенської конференції з безпеки, пише Politico.

"Рік тому я розмовляв з Путіним, і він запевнив мене, що Росія не має нічого спільного з групою Вагнер", - зізнався Макрон.

Глава Франції зазначив, що на той момент він повірив словам Путіна, але зараз розуміє, що Росія - це звичайна мафіозна держава. "Я прийняв це. Сьогодні ми бачимо, що група Вагнера залучена у війну Росії проти України. Це означає, що Росія - звичайна мафіозна держава", - сказав він.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...