"Це не наша війна, і нас там немає": Хезболла відреагувала на інформацію щодо рекрутування ліванських воїнів росіянами

Ігор Осташ, надзвичайний і повноважний посол України в Лівані, зазначив, що серед військових найманців на російському боці є невелика кількість сирійців, а щодо ліванських боєвиків, то можемо однозначно говорити, що таких майже немає, передають Патріоти України.

Ігор Осташ прокоментував щодо рекрутування приватними військовими компаніями бійців з Близького Сходу для участі у війні на боці РФ. "Це дуже точкові та поодинокі випадки, нема такого масового рекрутування, тому що зараз у всьому світі працює потужний образ української армії, яку всі бояться. Відповідно, розуміють, що ті копійки чи долари не зможуть компенсувати того, що може трапитися на фронтах в Україні", - пояснив посол.

Ігор Осташ додав, що була інформація, що начебто рекрутуються багато воїнів ліванської Хезболли (шиїтська парамілітарна ісламістська організація - ред.). "Був такий дипломатичний важливий хід з нашого боку, і я особисто зустрівся з керівництвом Хезболли та напряму запитав: "Чи є спроби рекрутування і, чи будуть ваші боєвики в Україні?". На це запитання я почув чітку і конкретну відповідь: "Це не наша війна і нас там немає". Я думаю, це відповідає дійсності", - підкреслив дипломат.

Осташ зазначив, якщо є сирійці з боку російських сил, то це невелика кількість, до того ж однозначно можемо говорити, що серед військових найманців майже нема ліванців.

Джерело: Еспресо.ТV

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...