"Це не останній мій перформанс, лицеміри!": Арестовича захотіли вивести з ТКГ після скандалу з матюками, він відреагував

Представник України в ТКГ зазначив, що не є державним службовцем і тому не зобов'язаний писати на своїй особистій сторінці українською.

Представника України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Олексія Арестовича хочуть вивести зі складу делегації за те, що він образив користувача мережі у відповідь на прохання писати українською мовою. Такий депутатський запит до президента України Володимира Зеленського у вівторок, 16 березня, ініціював нардеп Роман Лозинський. За його словами, в п'ятницю документ розглянуть у Верховній Раді України. Про це парламентарій написав у Facebook, інформують Патріоти України.

"За порєбріком так будете спілкуватися, Олексію Арестовичу. Тут і про мову, і про мат. Ініціював сьогодні депутатський запит до президента Зеленського про відсторонення Арестовича з української делегації в ТКГ", – повідомив Лозинський.

Сам Арестович відреагував на скандал, що розгорівся, на своїй сторінці у Facebook. Він назвав тих, кого обурив його стиль спілкування, "лицемірами" і пояснив, що відповів користувачу – за його словами, "боту" – "зрозумілою йому мовою".

Представник України в ТКГ зазначив, що не є державним службовцем і тому не зобов'язаний писати на своїй особистій сторінці українською. "Якщо буде моя "відставка", відбудуться дві речі: у мене стане набагато більше часу, сил, коштів; у вас стане менше інформації з профільних тем. Окремим депутатам, які домагаються моєї "відставки", я, в такому разі, надішлю пляшку шампанського – від сім'ї, яка давно забула, який я маю вигляд", – пообіцяв блогер.

За словами Арестовича, якщо його не усунуть, він продовжить інформувати читачів про роботу ТКГ на офіційній сторінці делегації у Facebook. "Я продовжу інформувати вас про діяльність ТКГ і політику у сфері національної безпеки і оборони, залишаючись при цьому зразком витонченості та дипломатичності – коли я говорю офіційно. А приватне – це художнє. Сподіваюся, перформанс вам сподобався. Це не останній", – додав Арестович.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...