"Це не пов'язує наших громадян із РФ": Ізраїльський посол відповів на заяву Путіна про "російськомовну країну"

Жоель Ліон заявив, що усі російськомовні громадяни в Ізраїлі розмовляють також і на івриті.

Жоель Ліон. Фото: скріншот з відео.

Надзвичайний та уповноважений посол Ізраїлю в Україні Жоель Ліон вважає, що якщо відштовхуватися від того підходу, який пропонує президент Росії Володимир Путін, його країну можна вважати не лише "російськомовною", а й "франкомовною" та "арабомовною". Про це заявив 21 вересня 2019 року в ефірі програми "Міжнародний огляд" з Юрієм Фізером, передають Патріоти України.

"Ми не вважаємо себе російськомовною країною. Ба більше. Я навіть скажу Вам, що ми, можливо, франкомовна країна. Один мільйон ізраїльтян спілкується французькою. Тож, можливо, ми франкомовна країна? А чому тоді не арабомован країна? Рідна мова понад двох мільйонів жителів Ізраїлю - арабська. І не тільки мусульман, але також й євреїв", - зазначив дипломат.

Що ж стосується вихідців з колишнього Радянського Союзу, то, за словами Ліона, вони є невід'ємною "частиною ізраїльської спільноти", а не якоюсь окремою групою населення. "В Ізраїлі мешкає півтора мільйони російськомовних громадян. Так, в нашій країні російська мова відіграє важливе значення. Але усі ці російськомовні громадяни розмовляють на івриті. Вони громадяни Ізраїлю й вони є частиною ізраїльської спільноти. А у вівторок вони прийшли на вибори щоб проголосувати за своїх лідерів і, можливо, дехто з цих лідерів також спілкується російською мвоою. Але мова і те, що вони змушені були сюди (в Ізраїль - ред.) приїхати жодним чином не пов'язує їх зараз із Росією", - наголосив посол.

Джерело: Еспресо.ТV

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...