"Це не повноцінний союз": У Держдепі США прокоментували зустріч Сі Цзіньпіна з Путіним

Заступниця держсекретаря США Венді Шерман у п’ятницю, 16 вересня, заявила, що відносини між Росією та Китаєм «необов’язково ґрунтуються на довірі та об'єднанні зусиль з усіх питань», передають Патріоти України.

В ефірі Washington Post Live представниця Держдепартаменту США сказала, що, на її думку, глава КНР Сі Цзіньпін «шукає для себе вигоди, в той час як Росія продовжує неспровоковане і жахливе вторгнення в суверенну країну Україну». На її думку, це не узгоджується зі словами Сі Цзіньпіна про суверенітет і територіальну цілісність Китаю.

"Це не повноцінний союз в усіх проявах і формах, але вони точно працюватимуть разом і співпрацюватимуть заради вигоди", - вважає Шерман.

Вона також назвала «цікавими» зауваження російського диктатора Володимира Путіна про «занепокоєння Сі Цзіньпіна» його діями в Україні: «Дуже цікаво, що Путін це сказав».

Сі Цзіньпін зустрівся з Путіним на полях саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Узбекистані 15 вересня вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Глава кремлівського режиму згадав про «занепокоєння» Китаю у зв'язку з війною в Україні, похваливши при цьому його "збалансовану" позицію.

За даними американських ЗМІ, Росія просила Китай підтримати її повномасштабне вторгнення в Україну, надавши військову та економічну допомогу. Країна-агресор і Китай цю інформацію заперечують.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...