"Це не те, що я хотів донести": Комбат Купол прокоментував скандальне інтерв'ю The Washington Post, через яке втратив посаду

Комбат Анатолій Козел із позивним Купол прокоментував інтерв'ю The Washington Post. Після бесіди із журналістами комбата понизили на посаді, передають Патріоти України.

Він зазначив, що був шокований, коли побачив опубліковане інтерв'ю. За словами Купола, виданням було опубліковано лише частину того, що він говорив.

Крім того, Купол додав, що розмовляв з The Washington Post у той час, коли точилися дуже важкі бої. "Те, що потрапило на шпальти видання — це лише частина того, що я казав. І не зовсім те, що я хотів донести до людей. Наприклад, кудись зникла моя важлива теза про те, що бригади десантно-штурмових військ (ДШВ), які є скелетом фронту, взагалі не виводилися на відновлення (а вони цього давно потребують). Зрозумійте мене правильно — моя критика — це не бажання втоптати у багнюку українську армію. Навпаки — це бажання змінити її на краще, удосконалити, щоб якнайшвидше та ефективніше наблизити нашу перемогу", — сказав комбат.

Він визнав, що дозволив собі зайві емоції. Водночас, він зазначає, що озвучив виключно свою суб'єктивну думку. "Моє бачення. А не офіційна позиція військового керівництва ДШВ. Втім, наразі я з ним спілкуюся. Є конструктивний діалог і розуміння того, що потрібно змінити, щоб втрат було менше, а успіхів — більше", — підкреслив Купол.

Командира батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади Анатолія Купола переводять з посади командира бойового батальйону на посаду заступника командира батальйону навчального центру, це сталося після його інтерв'ю WP.

У відповідь на такий крок Купол написав рапорт про звільнення. Він додав, що не хоче служити з такими командувачами, тому його перший крок — звільнитися: «А далі життя покаже, якщо мені дадуть призватись і служити в інших військах, я воюватиму, якщо ні, — така у нас демократична держава».

У статті йдеться про те, що українській армії не вистачає боєприпасів. Також військові скаржаться на низьку якість підготовки мобілізованих українців, які замінили досвідчених військових. У Десантно-штурмових військах заявили, що Купол не мав дозволу на спілкування з журналістами.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...