"Це не тролінг Зеленського, а системна політика Кремля", - Гай про видачу російських паспортів на Донбасі

"Я вже неодноразово писав про цілі роздачі паспортів на Донбасі. Це не тролінг Зеленського, а системна політика Кремля щодо інтеграції України в спільний простір. Першими паспорти роздають військовим і подача заяв почалася ще минулого року", - пише у своєму блозі Мирослав Гай, повідомляють Патріоти України.

""Тепер же ми чуємо відповідь від Путіна на коментар таких дій від Зеленського - про те, що вони домовляться. "У нас є багато спільного. Якщо у нас буде спільне громадянство, від цього тільки виграють і росіяни, і українці", - додає Путін.

Спільне громадянство. Мова іде не про простий обмін паспортами, а про створення Нової Союзної Держави, кістяком якої має стати союз РФ-Білорусь-Україна. Повідомлення про цю візію Кремля геополітичного майбутнього з'явилися вже давно. Крім того, певні документи між РФ та Білоруссю вже були погодженні, наприклад, нова воєнна доктрина.

І було тільки не зрозуміло, коли Путін офіційно оголосить про долучення до цього процесу України. Так ось воно як. Спільне громадянство. Вважайте, що нас запросили. І я так розумію, що Президенту Зеленському також пояснять, що буде, коли відмовитись від цього "царського дарунку" - саме тому, першими паспорти отримують військові двох армійських корпусів, сформованні в ОРДЛО.

Тепер питання не тільки у тому, чи зможе цьому протистояти новообраний Верховний головнокомандувач. Питання, чи зможе протидіяти все українське суспільство? Адже нас чекає новий всплеск військової ескалації у разі незгоди, та нова потужна хвиля інформаційних операцій РФ для дестабілізації України.

І останні фейкові мінування, кількість яких з 400 у 2014-му році, збільшилася до 2000 у 2018-му, підпали церков та вибухи в Києві - чисельні індикатори цього. Тож далі буде...".

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно