"Це не Україна купила куртки по завищеній ціні": Резніков заявив про податкові маніпуляції турків

Міністр оборони України Олексій Резніков поскаржився, що нардеп Анастасія Радіна та журналіст Михайло Ткач проігнорували його пропозицію укласти парі щодо скандальної закупівлі зимових курток для військових. З огляду на це урядовець вважає себе правим у цій суперечці. Так, у коментарі виданню LIGA.net міністр розповів, що увесь скандал виник через турецьку сторону - буцімто саме там щось наплутали з цінами, передають Патріоти України.

За словами Резнікова, МОУ торік закупило в Туреччині 180 тисяч зимових курток по 86 доларів кожна, а звідки у турецьких документах взялася ціна у 29 доларів за одиницу - міністр гадки не має. "Кожна куртка коштувала 86 доларів (що зараз відповідає 3177 грн). Чому в якихось турецьких документах значиться ціна зимової куртки 29 доларів (зараз це 1072 грн) - я не знаю. Можливо, йдеться про ухиляння від сплати податків у Туреччині", - припускає пан Резніков.

Міністр також запропонував усім охочим "зганяти у Туреччину та купити партію зимових курток за 1072 грн, і щоб була через кілька тижнів", напевно забувши, що "усім охочим" виїзд з країни просто заборонений на час війни.

Резніков поскаржився, що голова Антикорупційного комітету Верховної Ради України Анастасія Радіна та журналіст "Української правди" Михайло Ткач (які звернули увагу громадськості на невідповідність цін у документах на придбання для війська цих курток) проігнорували його пропозицію укласти публічне парі щодо реальної вартості придбаного одягу.

"Відповідно, їхні звинувачення у заміні літніх курток зимовими були неправдою. Це повна безвідповідальність - під час війни поспіхом публікувати неперевірену інформацію про постачання ЗСУ", - наголосив міністр.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...