"Це не воїн": Командир "К-2" Верес різко розкритикував примусову мобілізацію в Україні

Для Збройних сил України настав важкий час - вони програють війну, а українці не хочуть служити. Таку думку висловив командир батальйону "К-2" 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, Герой України, майор ЗСУ Кирило Верес в інтерв'ю ТСН, передають Патріоти України.

"Якщо говорити про війну за всі фронти, то ми війну програємо", — висловив свою думку командир батальйону "К-2" Кирило Верес.

Командир батальйону різко розкритикував методи примусової мобілізації в Україні. Він заявив, що такі методи призводять до того, що в армію потрапляють люди, які не хочуть воювати й не готові до цього морально.

"Такий воїн мені не потрібен". — сказав Верес. "Це не воїн. Я хочу, щоб у мій підрозділ люди йшли самі". Комбат також зазначив, що ситуація на фронті зараз дуже важка. За його словами, Україна програє війну, якщо розглядати її в цілому.

"Ми виживаємо, але не перемагаємо" — сказав він. Верес додав, що багато українців перестали хотіти воювати, бо втратили надію на швидку перемогу. "Ми думали, що влітку будемо в Криму", — сказав він. "Але цього не сталося". Верес підкреслив, що він довіряє своєму командуванню, але не всім його рішенням. "Я завжди кажу особовому складу всю правду", — сказав він. "Я не хочу створювати ілюзій".


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...