"Це небезпечний прецедент!": США не видали візу російському космонавту, Рогозін обурений

США без пояснення причин не видали візу російському космонавту Миколі Чубу для участі у тренувальній сесії у Космічному центрі імені Ліндона Джонсона, повідомляють Патріоти України.

Політ Чуба на Міжнародну космічну станцію (МКС) заплановано на весну 2023 року. Усі російські космонавти традиційно проходять підготовку у Космічному центрі імені Джонсона перед відправкою до космосу. У "Роскосмосі" заявили, що відмова у видачі візи до США ставить під питання безпеку польоту російського космонавта на МКС.

Генеральний директор держкорпорації Дмитро Рогозін болісно відреагував на ситуацію. У своєму телеграм-каналі він зазначив, що звернеться за роз'ясненнями до глави NASA Білла Нельсона щодо відмови Чубу у перепустці на територію Штатів.

"Я надсилаю голові НАСА запит щодо цього інциденту. Це не справа", - наголосив Рогозін. За його словами, російській стороні ніколи не приходила на думку ідея відмовити у візі якомусь американському астронавту, який прямував до Зоряного містечка (закордонні астронавти тренуються в ЦПК ім. Ю.А. Гагаріна) для підготовки до космічного польоту. Рогозін наголосив, що це "небезпечний прецедент для співпраці на Міжнародній космічній станції".

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: