"Це неможливо": Фукуяма назвав сценарій перемоги України, який є нереалістичним

Якщо під перемогою України мати на увазі стабільний мир, коли Росія не матиме можливості знову атакувати Україну, то без зміни режиму Володимира Путіна в РФ досягти цього неможливо, вважає авторитетний американський філософ Френсіс Фукуяма. Таку думку він висловив в інтерв'ю NV, відповідаючи на запитання про те, що може мотивувати США прагнути до перемоги України у війні з РФ і думати саме про неї у своїх стратегічних розрахунках, передають Патріоти України.

«Ну, я думаю, в першу чергу, це залежить від того, що ви маєте на увазі під перемогою», — зауважив Фукуяма.

Коли ж журналістка NV припустила, що нею міг би стати «тривалий стабільний мир, коли Росія не матиме можливості атакувати Україну», філософ зауважив: «Ну, гаразд, єдиний спосіб отримати це — якщо українська армія зможе окупувати Москву і скинути Путіна. Ви не отримаєте довгого стабільного миру, доки він буде поруч, доки Росія зберігатиме всі енергетичні ресурси та армію. Тож, це неможливо з військової точки зору».

На думку філософа, питання полягає в тому, яку частину території, окупованої після 1991 року, може повернути Україна.

«І це також буде досить складно. Я думаю, що особливо Донбас буде дуже важко повернути. Отже, перемога означатиме стабільність у контексті такого роду обмежень. Я не хочу нічого говорити про те, що має бути прийнятним для України, але питання про те, чи будемо ми робити те, що необхідно для досягнення перемоги, залежить від того, як саме ви її визначаєте», — наголосив Френсіс Фукуяма.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...