"Це незаслужено, але я ціную": Зеленський передав Байдену нагороду від українського командира батареї HIMARS (відео)

Президент України Володимир Зеленський передав президентові США Джо Байдену нагороду та лист від українського військового, що нині воює в Бахмуті. Про це свідчить відео з зустрічі лідерів держав, передають Патріоти України.

Зауважимо, що це медаль командира батареї HIMARS Павла. Так, Зеленський сказав Байдену, що напередодні побував у Бахмуті на Донеччині. Саме там український капітан попросив президента передати свою власну медаль американському лідерові.

"Один хлопець, який справді, справді герой, справжній капітан, і він попросив мене передати його нагороду, і він попросив мене передати його нагороду президенту Байдену. Він дуже хоробрий, і він сказав віддати її (нагороду – ред.) дуже хороброму президенту. І я хочу віддати вам, це хрест за військові заслуги", – сказав Зеленський.

Байден подякував і сказав, що натомість надішле українському капітану командну монету США. "Незаслужено, але дуже ціную, дякую", – сказав американський лідер.

"Ну, у нас тут є традиція, і я віддам її йому. Мій син, який воював в Іраку, у них є те, що вони називають командною монетою. Ви бачили ті монети, які ми отримуємо на полі бою? Я подбаю про те, щоб він отримаводну з них. Дякую", – додав президент США.


ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...