"Це ніяка не поступка": Військовий експерт пояснив зговірливість Росії на переговорах у Туреччині

Росія і Україна провели переговори в Туреччині, в процесі яких стало відомо про виведення частини військ з Київської та Чернігівської областей, передають Патріоти України.

На такий крок країну-окупанта підштовхнули тактична поразка і потреба в перегрупуванні військ, зазначив у коментарі Главреду Азербайджанський військовий експерт, офіцер з 30-річним досвідом служби та участю в реальних військових конфліктах Агіль Рустамзаде.

"В результаті тактичної поразки на північному напрямку, російське командування прийняло рішення перегрупувати свої сили для посилення своїх військ на південно-східній операційній зоні. Але це виключно завдяки тактичній військовій поразці, яку піднесли як свого роду поступку Україні. Але насправді це ніяка не поступка. Північна операційна зона не мала жодних перспектив вже близько 10 днів і українська армія починала процес знищення цього угруповання військ",- пояснив експерт.

Також Рустамзаде зазначив, що спочатку рішення Путіна вторгнутися в Україну було авантюрою. "Для того, щоб перепланувати операцію, потрібен час. А російська військова машина не відрізняється мобільністю - вона важка на підйом і їй потрібно багато часу для прийняття рішень такого рівня. "Спеціальна військова операція" спочатку була мертвонародженою - це була військова авантюра, яка була запланована з урахуванням того, що українська армія не буде чинити опір. Але результати боїв показали, що їх стратегічне планування виявилося неправильним і зараз вони проводять переформатування в будь-яку іншу форму", - зазначив військовий експерт.

В яку саме - ми дізнаємося вже протягом 7-10 днів, вважає Рустамзаде. "Тим не менш, явні ознаки відведення військ присутні - це підтверджує і Генштаб України. Але угруповання військ не можуть встати і втекти - їй потрібен час на організований вихід", - підсумував експерт.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...