"Це образливий жест": У МЗС відреагували на хресну ходу у Ватикані за участю українського та російського підлітків

Нова спроба Ватикану “примирити” жертву та агресора, залучивши українського хлопця та російського підлітка до Хресної ходи, яка відбулась ввечері 7 квітня, викликала осудливу реакцію українського МЗС. Позицію української дипломатії озвучив прессекретар зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко, передають Патріоти України.

Він подякував Папі Франциску за його турботу про Україну та українців, але констатував, що цьогорічна хода була знову затьмарена спробою прирівняти жертву та агресора. “Мова йде про тексти, які були зачитані під час 10-ї стації Хресної Ходи: від імені українського підлітка, який знайшов прихисток в Італії після захоплення російськими військами Маріуполя, та російського хлопця, брат-військовослужбовець якого втратив життя, а батько та дід зникли безвісти як учасники загарбницької війни Росії проти України”, - конкретизував речник МЗС України.

Олег Ніколенко висловив розчарування тим, що Святий Престол не взяв до уваги аргументи української сторони про образливий характер такого жесту. “Спільна участь українця та росіянина спотворює дійсність, в яку Росія занурила українців, втілюючи проти них геноцид. Ба більше, такий крок підриває принципи справедливості та загальнолюдської моральності, дискредитує концепцію миру та братерства”, - наголосив він.

Речник МЗС наголосив, що намагання поставити знак рівності між Україною, яка страждає, та Росією, яка завдає страждань, не сприяє примиренню. “Примирення може настати лише після української перемоги, покарання всіх російських злочинців, покаяння за завдані страждання та прохання пробачення перед українцями”, - перерахував необхідні умови Ніколенко, висловивши сподівання , що надалі Святий Престол виявлятиме більш глибоке розуміння справедливості та відповідальності.

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...