Це оркам не "мультики": Американці розробляють лазери-вбивці російської гіперзвукової зброї

Американці в рамках перегонів за озброєнням з Росією та Китаєм розробляють новітні лазери-вбивці, якими будуть оснащувати свої військові кораблі. Їх головна перевага - здатність знищувати гіперзвукові ракети в повітрі, передають Патріоти України.

Нова технологія буде використовувати ядерну енергію. Перед нею нібито безпорадні російські гіперзвукові ракетні комплекси "Кинджал" та "Цикрон", а також китайські системи ПРО DF-21 і DF-26, йдеться в статті Rzeczpospolita.

Видання пише, що новітні лазери називають "вбивцям авіаносців", оскільки вони можуть атакувати мішені зі швидкістю світла, що зводить нанівець переваги гіперзвукової зброї РФ та Китаю.

Також вони не потребують запасів боєприпасів, що дає кораблям, які оснащені подібними лазерами, майже необмежені можливості стрільби.

Раніше в США вже активно випробовували лазери меншої потужності, які здатні легко знищувати дрони. Однак наразі американці сконцентрували свої зусилля на створенні більш потужній зброї, прокоментував CNN адмірал Майкл Гілдей, начальник військово-морських операцій.

"Розробка систем, які використовують високоенергетичні лазери або потужні мікрохвилі для знищення загрози, є головним пріоритетом", - сказав він.

Наразі флот США вже має декілька кораблів, які оснащені лазерами подібної потужності. Серед них найміцніша гармата встановлена на есмінці типу "Замволт". Її приблизна потужність сягає 150 кВт.

Однак наразі армія США розробляє системи, потужність яких сягатиме 300 кВт. Розробкою займається компанія General Atomics. Раніше вона також розробила для ВМС США прототип електромагнітної гармати, проте військові свого часу відмовились від цього проекту.

США вже певний час тестують міць своїх найголовніших військових технологій саме на кораблях. У грудні 2021 року ВМС США провели випробування лазерної зброї LWSD Mk 2 Mod 0 в Аденській затоці. Тоді лазерна гармата на борту USS Portland показала вдале знищення плавучої цілі. Тепер ця технологія використовується для боротьби з безпілотниками, човнами, а також крилатими ракетами.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...