"Це останній аргумент Путіна": Генерал пояснив, чому РФ блокує зерновий коридор і б'є по енергооб’єктах

Президент РФ Володимир Путін уже викладає на стіл свої останні козирі. Він намагався підірвати дух українців ударами по енергооб’єктах, щоб позбавити їх світла і води. Проте українці дуже об’єднані, тому це на них не вплинуло, передають Патріоти України.

У результаті Путін від безвиході почав шукати інші способи, щоб придушити українців та налаштувати проти них світ. Тому він почав блокувати "зерновий коридор", звинувачуючи Україну в обстрілах кораблів Чорноморського флоту РФ у Севастополі. Про нинішню тактику російського диктатора розповів екс-голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж в інтерв’ю Главреду.

"Росіяни думають – якщо українських військових не можна придушити, то давайте позбавляти людей електроенергії, води, а у перспективі – і газу, і таким чином шукати приводи для масованих ударів. Це не спрацьовує, і Путін робить кроки по ядерній та продовольчій програмі від безвиході", – зазначає Маломуж.

Путін вдається до таких кроків, тому що він уже загнаний у глухий кут. Він намагається налаштувати світ проти України. Проте вже не тільки Європа і члени НАТО, а й інші держави зрозуміли, що Росія є агресором, і що вона уже програє війну.

"Він (Путін – ред.) загнаний у кут, і це – останній аргумент, який він використовує і проти України (включно з обстрілами), і проти світу, аби налаштувати його проти нас. Світ, не тільки Європа та НАТО, а й Китай, Індія та Бразилія, що недавно обрала нового президента, уже зрозуміли, що Росія – це агресор, який програє. І він завдаватиме великої шкоди, але тепер його треба поставити на місце, особливо – у плані глобальних загроз", – каже генерал армії України.

Росія намагається підірвати довіру світу до України

Країна-агресорка РФ намагається підривати основи співробітництва України з її партнерами у світі. Озвучені раніше тези про "фашизм" і "націоналізм" не спрацювали. Тому Росія переключилася на абсурдні звинувачення у використанні біологічної зброї і "брудної бомби".

Зараз же РФ намагається звинуватити Україну у тероризмі. "Тепер виникла ідея звинуватити Україну у тероризмі – мовляв, що це начебто саме ми скоюємо теракти. Але в даному випадку ми бачимо, як удари по Кримському мосту та всі інші операції вони готують самі. Наприклад, удари по ЗАЕС, Каховській ГЕС – усе це підготовка Росії, але росіяни намагалися підготувати інформацію на рівні ООН, Ради Безпеки, що це Україна – "терорист", і вона проводить такі операції", – пояснює генерал Маломуж.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...