"Це передвісник закінчення газової залежності Європи від РФ. Глибоководні газопроводи більше не працюватимуть", - Фейгін про вибухи на "Північному потоці"

Фейгін про вибухи на Північному потоці: Це передвісник закінчення газової залежності Європи від РФ. Глибоководні газопроводи більше не працюватимуть

Інциденти з витоком газу із газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2", які попередньо кваліфікують як диверсію, можна вважати передвісником закінчення газової залежності Європи від Росії. Таку думку в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман висловив російський юрист блогер Марк Фейгін, передають Патріоти України.

"Я не схильний думати, що це зробили американці. Поки мене не переконають у зворотному, я все одно думатиму, що це ігри Москви. Ось. Зрештою, це територіальні води Данії. Ну, є ж фахівці. Рано чи пізно доберуться до цих труб, пофотографують, дослідять", – припустив Фейгін.

Юрист підкреслив, що завдяки своїй професійній діяльності він глибоко переконаний: в умовах ХХІ століття важко уявити, що не вдасться знайти "слід криміналістичний, що доводить авторство таких масштабних впливів". Він додав, що "все з'ясують".

"І те, що вони пропагандистськи використовують цю ситуацію, – вона потрібна для постійного шантажу і тиску на Європу. "Ви без нашого газу не проживете". Мені здається, уже цю станцію проїхали. Ось. Точно абсолютно Європа впорається із цією зимою", – заявив блогер. Фейгін вважає, що Європа пройде цей тяжкий період і витримає.

"Незважаючи на труднощі, на втрати грошові й таке інше, я думаю, що все мине нормально. Сховища заповнені. Але те, що більше глибоководні всі ці газопроводи не працюватимуть: "Північний потік – 1", я вже не кажу про "Північний потік – 2", – я думаю, це питання вирішене. І це ( інцидент у Балтійському морі. – "ГОРДОН") фіксує цей фінал", – заявив Фейгін.

На думку блогера, українському газопроводу, яким здійснюють транзит російського газу в Європу, теж "не довго залишилося". "Я думаю, що скінчиться, знаєте... Якщо вже на глибині в територіальних водах Данії таке можливо, то на території України... Малоймовірно, що збережеться вся інфраструктура: економічна, ресурсна і таке інше, – пов'язана з Москвою. Дуже малоймовірно, надзвичайно малоймовірно", – резюмував Фейгін.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

"У Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...