"Це перспективна зброя": У Повітряних силах назвали переваги системи Skynex, яка є в пакеті допомоги від Німеччини


Днями в Німеччині повідомили, що вони передали Україні систему протиповітряної оборони Skynex із боєприпасами. У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що цей зенітний артилерійський комплекс є перспективною зброєю, передають Патріоти України.

Skynex може збивати ворожі повітряні цілі в автоматичному режимі, без втручання людини. Радар захоплює ціль і супроводжує її, а коли вона потрапляє в зону ураження зенітного озброєння, автоматика визначає напрямок стрільби і знищує ціль. Про це речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат сказав в ефірі OBOZ TV.

"Однієї черги достатньо, аби боєприпаси полетіли туди, куди потрібно. Вони розриваються в повітрі, створюються великі хмари осколків і гарантовано знищується чи "Шахед", чи крилата ракета, чи інша ціль", – зазначив він.

Skynex – це зенітний артилерійський комплекс виробництва німецького машинобудівного та збройового концерну Rheinmetall. Компанія представила систему ППО у листопаді 2021 року. Skynex належить до систем протиповітряної оборони малого радіуса дії на кшталт німецьких зенітних самохідних установок Gepard.

Ця система призначена для ураження в умовах радіоелектронної протидії безпілотників, вертольотів, крилатих ракет і навіть літаків, що летять на низькій висоті.

Основним озброєнням Skynex є 35-міліметрова автоматична гармата Oerlikon Mk3, яка має ефективну дальність стрільби 4 км та може видавати 1000 пострілів за хвилину. Система використовує артилерійські 35-мм боєприпаси AHEAD з програмованим підривом, які також були розроблені компанією Rheinmetal.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...