"Це підірве легітимність": Експосол США в Росії назвав найбільший страх Путіна

Майкл Макфол, колишній посол США в Росії, висловив думку, що найбільшим страхом для президента РФ Володимира Путіна є втрата окупованого Криму. Про це Макфол заявив в інтерв'ю "Еспресо", опублікованому 2 вересня, передають Патріоти України.

За його словами, Путіна часто розглядають як жорсткого лідера, якого не можна загнати в кут, оскільки йому потрібен простір для маневру. Однак, на думку Макфола, це не так.

"Путін не такий уже й відчайдушний, як про нього думають. На думку спадають кілька прикладів, коли на нього тиснули, однак замість ескалації він відступав", — зазначив Макфол.

Так, наприклад, коли в Росії почався заколот і ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним рухалися до Москви, Путін спочатку виступив із жорстким закликом до знищення заколотників. Однак усього за кілька годин він уже погоджувався на переговори з Пригожиним. Точно так само сталося і з Ердоганом кілька років тому, коли турецький лідер попередив Путіна про перетин російськими літаками турецького кордону під час повітряних операцій у Сирії. У підсумку, коли терпимість вичерпалася, Туреччина збила один із російських літаків. Попри різкі слова на адресу Туреччини, Путін не зробив серйозних кроків у відповідь, підкреслює Макфол.

Крім того, нещодавно в Південній Африці відбувся саміт БРІКС, на якому Путін вирішив виступити в онлайн-форматі, пославши туди міністра закордонних справ Лаврова.

"Він боїться Міжнародного кримінального суду. Ми не бачимо сміливця, який кидає виклик Заходу, бачимо боягуза, який боїться Заходу. До нас має дійти, що Путіна боятися не варто і що можна сміливо кидати йому виклик і врешті-решт проганяти його", — додав Макфол.

Він підкреслив, що головним страхом для Путіна є ситуація, за якої Збройні сили України зайдуть на територію окупованого Кримського півострова. "Ось чого він боїться найбільше, тому що це підірвало б у Росії легітимність його війни", — резюмував Макфол.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...