"Мріє про послаблення Європи": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору, передають Патріоти України

Таку думку в інтерв'ю OBOZ.Talk висловив Роман Безсмертний – дипломат і експерт з міжнародної політики. На його переконання, план Орбана не є мирним планом, скоріше це план розгортання Третьої світової війни.

"Мкажу коротко: Орбан спить і бачить перегляд Тріанонського договору. Він чудово розуміє, що як тільки план Путіна-Трампа буде реалізований, то Угорщина отримує повну свободу дій у цьому відношенні. І тоді Європі наступить кінець. Взагалі план Орбана – це не план мирний, це план розгортання Третьої світової війни. Схоже, Мюнхенський договір, мюнхенська зрада, вона нікого і нічому не навчила", – заявив експерт.

Тріанонський договір було укладено у Парижі 4 червня 1920 року між країнами-переможницями у Першій світовій війні та Угорщиною, що зазнала поразки. Внаслідок цього колишня Угорщина у складі Австро-Угорської імперії втратила 63,2% свого населення (зокрема і 3 млн етнічних угорців) та 2/3 своєї території, у тому числі Закарпаття.

Зараз ці території входять до складу сусідніх з Угорщиною держав - Румунії (Трансильванія), України (Закарпаття), Словаччини, Сербії (Воєводина), Австрії (Бургенланд), Хорватії та Словенії.

Вас може зацікавити:Падіння уламків зафіксували у двох районах області: у КОВА розповіли про наслідки атаки дронами на Київщину. Відео

Вас може зацікавити:Мирних переговорів не буде, Путін має інші плани. Інтерв’ю з Портниковим

У союзі з Третім рейхом Будапешт частково повернув собі історичні землі. Але в 1945 році Угорщина знову опинилася серед держав, які програли світову війну. Їй довелося повернутися у межі, визначені Тріанонським договором.

В Угорщині чимала кількість політиків вважають Тріанонський договір національною трагедією, а Орбан називає дату його укладення "найтемнішим днем угорської історії".

Заявили, що нема сенсу: Німеччина не надаватиме винищувачі Україні

вівторок, 16 липень 2024, 11:27

Німеччина не надаватиме винищувачі Україні, оскільки це потребуватиме тривалого навчання для українських пілотів, передають Патріоти України з посиланням на речника німецького уряду Штеффена Гебештрайта, якого цитує EurActiv. "Немає сенсу передавати Ук...

Тиск на населення посилиться: Росіяни створюють фільтраційні загони на окупованих територіях, - ЦНС

вівторок, 16 липень 2024, 11:22

На тимчасово окупованих територіях загарбники створюють окремі загони при "МВС", завданням яких будуть фільтраційні дії місцевого населення, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зокрема, представники цих загоні...