"Це планувалося після захоплення Києва": Данілов розповів, як Тупицький та судді мали легітимізувати Януковича

На початку повномасштабного вторнення Росії була інформація, що Віктора Януковича привезли в Білорусь, щоб потім, у захопленому Києві, оголосити "президентом України". Це справді доведений факт. У цій схемі мали брати участь судді, зокрема одіозний Олександр Тупицький. Про це в інтерв'ю 24 каналу ексклюзивно заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передають Патріоти України.

Ці судді зараз мають давати покази СБУ, – Данілов

Данілов пояснив, що в Україні почали готуватися до повномасштабної війни Росії ще з лютого 2021 року, коли перше рішення РНБО стосувалося ексголови Конституційного Суду України Олександра Тупицького. Він і мав брати участь у поверненні вже колишнього президента України.

"Це доведений факт. Це не розуміють тільки ті люди, які заплющують очі й не мають бажання із цим зараз розбиратися. Ці судді мають сьогодні давати покази СБУ щонайменше", – заявив секретар РНБО.

Він зазначив, що у Росії був проєкт повернення Януковича через юридичну процедуру, зокрема через суди та Окружний адмінсуд Києва, який у грудні 2021 року отримав заяву від експрезидента України.

"Янукович не має до нашої країни 8 років реально ніякого стосунку, але наші суди дивні. Вони беруть цю заяву", – обурився Данілов та нагадав, як цю заяву ще у січні 2022 року призначили до розгляду.

Очільник РНБО наголосив на тому, що наступним кроком у плані держави-терористки мало стати якраз таки рішення Конституційного Суду на чолі з Тупицьким, де все зробили б дуже швидко або силоміць, або й цілком добровільно.

"Було б легалізовано пана Януковича. Ці плани нам були зрозумілі. Підготовка була дуже-дуже велика зроблена", – резюмував Данілов нездійснені плани Кремля.

Глава Ради нацбезпеки й оборони України також розповів, що, попри доведений факт кремлівської схеми повернення Януковича в Україну, є люди, які зараз заплющують очі й не мають бажання із цим зараз серйозно розбиратися.

Хоч, як вважає Данілов, відповідні установи мали б з'ясовувати на підставі чого судді брали документи в громадянина, який не має ніякого стосунку до України.

"Зараз ми перебуваємо у стані війни і до деяких гауляйтерів не доходять руки. У них помінялась тактика. Гауляйтери Януковича та Росії отримали завдання. Вони "перефарбовуються" у національних патріотів", – упевнений він.

Джерело: 24 канал

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...