"Це порушення Конституції та логіки": Що загрожує чоловікам, які виїхали за кордон до війни та не повернулись

Багато українських чоловіків виїхали за кордон ще до війни, але назад не повернулися. Тому виникає питання, чи може їм загрожувати відповідальність, чи ні. Тема відповідальності за неповернення до України часто набирає обертів. Усе через те, що майже всі чоловіки призовного віку, які перебувають у країні, не мають права виїхати за кордон. Але відповідальності за це під час воєнного стану не встановлена. Про це розповів юрист Ростислав Кравець, передають Патріоти України.

Закон не передбачає відповідальності

Хоч відповідальності за неповернення в Україну немає, народні депутати намагалися запропонувати схожий законопроєкт. "На сьогодні такої відповідальності немає. Народні депутати намагаються, було кілька законопроєктів, які мають на меті ввести відповідальність за неповернення чоловіків в Україну", – каже юрист.

Це буде порушенням Конституції

За словами Ростислава Кравця, введення такого закону не відповідатиме нормам Конституції України. Ба більше, це, на його погляд, нелогічно.

"Що стосується змусити чоловіків повернутись, то насправді це не лише порушення Конституції, а й порушення логіки. Адже надходження в Україну фінансів від заробітчан починає перевищувати надходження від експорту", – зауважує Кравець.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...