"Це послабить РФ, але я б застеріг від ілюзій, що Кремль завтра впаде через дефолт", - експерт

Запроваджені проти Росії санкції за вторгнення до України щодня дедалі більше ізолюють її від світової економіки та РФ дедалі більше стає схожою на СРСР. Проте це не означає, що Росія впаде вже завтра через дефолт. Про це колишній в.о. міністра економіки Павло Кухта розповів в ефірі "24 каналу", передають Патріоти України.

"Але це не означає, що країна-агресор завтра впаде. Вона зараз буде судитися. Теоретично Росія може аргументувати, що їй просто не дали заплатити за борги. Це їх послабить, але я б застеріг від ілюзій, що Кремль завтра впаде через дефолт", – розповів економіст.

Він уточнив, що РФ не впаде від того, що зараз США не дають їй заплатити за державними облігаціями. "Вони (росіяни – ред.) не зможуть залучати гроші з ринку, вони стають все більш токсичними, це заганяє їх у безвихідь, але, на жаль, це їх не знищить просто завтра", – сказав Кухта.

"Три банки, які відключили від SWIFT, тепер викреслені з світової фінансової системи. Це тепер не банки, а щось на кшталт Сбербанк СРСР", – додав він.

Проте, допоки хоч один банк Росії залишається підключеним до системи SWIFT, то всі інші можуть працювати через нього. Тому повністю система не ізольована. "Навіть якщо їх повністю відключать, то вони підуть через якийсь Іран чи Китай, будуть знаходити виходи. Не буває такої кулі, яка б вбила цього перевертня одразу", – пояснив експерт.

Джерело: 24 канал

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...