Це повномасштабна війна: З'явився запис першої розмови Зеленського з Макроном 24 лютого

Президент України Володимир Зеленський 24 лютого встиг провести телефонну розмову з лідером Франції Еммануелем Макроном та повідомити про повномасштабне вторгнення РФ. Французький політик був шокований цією новиною, але намагався зберігати холоднокровність, передають Патріоти України.

Відповідний запис почав активно поширюватися в соцмережах у середу, 7 вересня, після того, як його опублікувала паризька кореспондентка Національного громадського радіо Елеонора Бердслі. Зеленський просив західних лідерів зателефонувати диктатору РФ Володимиру Путіну і закликати його зупинити війну.

Як видно на кадрах, Макрон мав стривожений вигляд, коли почув, що російські війська почали наступ на всіх можливих напрямках. Не повіривши в те, що він почув, президент Франції перепитав, чи пішли ворожі війська на Київ.

Зеленський відповів, що окупанти наступають і на столицю, і на Одесу, і навіть із боку Білорусі. Український лідер зазначив, що це зовсім не така війна, яка розпочалася у 2014 році.

Потім Зеленський просив Макрона поговорити з Путіним і наголосив на необхідності терміново створити антивоєнну коаліцію. Він вважав, що західні лідери здатні змусити російського диктатора припинити війну.

Розмова Зеленського з Макроном була такою:

Макрон: Тобто це означає, що вони відправили свої спеціальні війська всюди, і до Києва?

Зеленський: Всюди. Київ, Одеса. І з Білорусі. Тож ми боремося всюди на нашій території. Справді, всюди. Ми не могли уявити, що відбуватиметься не так, як це було 2014-го. Їх набагато більше.

Макрон: Зрозуміло. Це повномасштабна війна.

Зеленський: Так, повномасштабна війна

Макрон: Зрозуміло. Емм... Зрозуміло.

Зеленський: Так... Що ж, я думаю, Еммануель, це дуже важливо, щоб ви поговорили з Путіним, і дуже важливо створити антивоєнну коаліцію. Ми впевнені, що європейські лідери та Байден можуть об'єднатися, зателефонувати та сказати: "Стоп". І він зупиниться. Він послухає вас. І, що я хочу сказати, просто зупиніть війну і поговоріть із ним.

Макрон: Він спитає, на що ви готові піти. Ви готові сісти за стіл та розпочати переговори?

Зеленський: Звичайно. Ми повинні.

Макрон: Добре. Володимире, як тільки у мене буде зворотний зв'язок із цього боку, я зроблю це. І я проінформую вас про те, що ми можемо зробити. Звичайно, дуже багато чого на російській стороні, але ми подивимося з нашими людьми, що може допомогти з цією проблемою.

Зеленський: Добре. Дякую.

Макрон: Зараз бережіть себе.

Зеленський: Дякую. Бувай.

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...