"Це практично цілодобові зусилля": Глава Пентагону анонсував спецзасідання з виробниками озброєння для України

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін оголосив про проведення найближчими тижнями спеціального засідання за участі виробників озброєння для України. Про це міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін сказав на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-5"), яке відбулось на авіабазі у Німеччині, передають Патріоти України.

Міністр оборони США подякував Польщі, Чехії та Словаччині за активізацію роботи промислових підприємств з метою задоволення оборонних потреб України. "Цілодобові зусилля з виробництва нових озброєнь є ключовими для успіху України. І ми будемо рухатися ще швидше і чинити тиск ще сильніше", - заявив Остін.

За його словами, у наступні декілька тижнів у координації з НАТО Сполучені Штати проведуть спеціальне засідання під егідою Контактної групи за участі керівників оборонних підприємств. Міллі додав, що керівники підприємств зможуть обговорити, як краще у майбутньому озброїти Збройні сили України.

Стан важкий: На прем'єра Словаччини чекає ще одна операція

четвер, 16 травень 2024, 16:30

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо очікує ще одна операція, проте з його ліками можуть виникнути проблеми. За даними видання, Фіцо очікує операція на стегні. Водночас видання повідомляє, що у прем'єра Словаччини була кровотеча в черевній порожнин...

РФ може затягнути війну на роки: Мусієнко пояснив, чому заговорили про замороження конфлікту

четвер, 16 травень 2024, 15:56

Російські окупаційні війська намагатимуться затягувати війну, щоб примусити Україну піти на замороження конфлікту, сказав військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. "Такі умови влаштовують...