"Це проблема": ЗСУ не втримають землі в Курській області без фортифікацій, - Симороз

Якщо Україна не побудує фортифікації в Курській області, тоді рано чи пізно може втратити ці території. Таку думку в ефірі телеканалу "Київ24" озвучив ветеран російсько-української війни, громадсько-політичний діяч Олег Симороз, передають Патріоти України.

За його словами, немає сумнівів у тому, що росіяни намагатимуться відбити територію, яку зайняли українські захисники в Курській області. У зв'язку з цим потрібно не припуститися помилок, яких припустилися на східному, Авдіївському та Харківському напрямках. Йдеться про лінії оборони.

"Це проблеми з фортифікаціями. Зараз у тій тенденції, яку ми бачимо, росіяни не можуть підтягнути свої резерви. Не можуть налагодити нормальну роботу артилерії. Слава Богу, ми це тиснемо, і в нас поки що є нормальні засоби, щоб це тиснути. Це потрібно використовувати для будівництва фортифікаційних споруд, якщо ми там будемо залишатися", — заявив Олег Симороз.

Окремо громадсько-політичний діяч додав, що якщо було використано український людський ресурс, то цим потрібно скористатися і споруджувати фортифікації, оборонні споруди навколо фронту в Курській області.

А от щодо втрат ветеран зазначив, що під час операції начебто є поранені та загиблі з українського боку, однак росіяни несуть їх у рази більше. Тобто, прорив є успішним для України. "Для мене очевидно, що зараз, якщо буде продовжуватися ця "прогулянка", рано чи пізно ми ці позиції не втримаємо, що в принципі ставитиметься питання стосовно логіки цієї операції та її успішності. Я зараз обережний, але так, минуло 7 днів і я скажу, що ця операція успішна для нас за всіма показниками", — підсумував Олег Симороз.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...