"Це просто абсурд": В МЗС України відреагувала на намір МВФ відновити співпрацю з Росією

Україна наполегливо закликає Міжнародний валютний фонд не відновлювати співпрацю з Російською Федерацією, яка розпочала і продовжує загарбницьку війну проти України. Про це йдеться у заяві МЗС України, передають Патріоти України.

Зокрема, Україна занепокоєна повідомленнями про те, що МВФ планує відновити співпрацю з Росією та направити місію до Москви. "Для головної фінансової установи ООН було б абсурдом легітимізувати російський режим, який фактично зруйнував самі основи Статуту ООН, розпочавши найбільшу загарбницьку війну в Європі з часів Другої світової та вчиняючи жахливі звірства проти українського народу", - наголошується у заяві.

У цьому зв'язку, в МЗС України закликають МВФ не відновлювати жодної співпраці з Росією та залишатися відданими Цілям і Принципам Статуту ООН. "Звертаємося до всіх ключових стейкхолдерів, країн-членів і менеджменту МВФ із закликом ще більше ізолювати державу-агресора і не відновлювати діалог, допоки РФ вбиває цивільних, дітей, руйнує не лише Україну, а й міжнародні правила і принципи загалом", - йдеться у заяві.

Ставки високі: ЗСУ будуть утримувати Селидове навіть під загрозою оточення, - Forbes

четвер, 5 вересень 2024, 23:55

Українські війська продовжують успішно утримувати ключові позиції на південь від Покровська в Донецькій області, попри значну чисельну перевагу російських сил. У цьому районі зосереджені чотири бригади Сил оборони, які тримають під контролем стратегічн...

Продався ворогу: Затримано банкіра з Харкова, який працював на воєнну розвідку РФ

четвер, 5 вересень 2024, 23:25

У Харкові викрито агента воєнної розвідки РФ, який працював в українському банку та готував обстріли обласного центру. Про це повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. Чоловік працював на агента РФ, який є громадянином Росії та також був с...