"Це просто якесь пекло": Лікарі розповіли, як приймали поранених у Броварах одразу після трагедії

У Броварах вранці 19 січня впав гелікоптер з вищим керівництвом Міністерства внутрішніх справ України. Він серйозно зачепив дитячий садочок і остаточно розбився біля житлового будинку. Медики лікарні міста пригадали перші хвилини після трагедії, коли до них почали привозити пацієнтів, й описують це як пекло, передають Патріоти України.

Одна з медсестер розповіла, що дізналася про трагедію від своєї доньки по телефону. Про це йдеться у репортажі Суспільного. "Про те, що сталося, я дізналася, коли мені подзвонила дочка. Каже, мама, чекай, зараз у вас буде жесть. Так і було", – каже одна з медсестер лікарні у Броварах.

Інша медсестра зазначає, що той ранок був схожий на пекло. Вона розповіла, що у неї досі стоять перед очима діти, яких привозили у медзаклад батьки. Одна дівчинка їй запам’яталася найбільше.

"У неї була така курточка, вся розірвана, крізь дірки з неї сипався пух. Потім одразу забіг інший чоловік ще з однією дівчинкою на руках. Кричить: "Куди?" Я відповіла, що зразу в реанімацію. А далі стали заносити більше дітей, третє, четверте… Це просто якесь пекло", – пригадує медсестра.

Лікар медзакладу Сергій Вікторович розповів, що був на роботі з пів восьмої ранку. "Про те, що сталося, дізнався, коли нам стали заносити пацієнтів. А потім вже прочитав в новинах. Зараз усім надається допомога. Родичі й постраждалі поки спілкуватися ні з ким не хочуть", – каже лікар.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...