"Це просто скотство, вони викрадають дітей": Зеленський погрозив РФ зупинкою переговорів про обмін

Глава Української держави Володимир Зеленський пригрозив Росії припинити переговори щодо обміну полоненими, якщо РФ і далі силоміць перевозитиме українців з окупованих територій на російські території, передають Патріоти України.

Зокрема, окупанти силою вивезли в Росію понад 2 тисячі українських дітей, і їхнє місцезнаходження на сьогодні не відоме. Таким чином Кремль намагається "поповнити обмінний фонд". Про це український президент заявив в інтерв'ю росЗМІ у неділю, 27 березня.

"Росія силою вивозить людей з Маріуполя на територію РФ. За нашими даними, понад 2 тисячі дітей вивезено, а це значить – вкрадено. Тому що нам не відомі точні локації цих дітей. Їх вивозили і з батьками, і без. Я вам не можу взагалі передати, це катастрофа. Вони тримають їх як душі для обмінного фонду", – заявив Володимир Зеленський.

За його словами Україна може взагалі припинити обмін полоненими, якщо РФ і далі так поводитиметься і продовжить викрадати дітей.

Також він зазначив, що Росія і раніше поводила себе "по-скотськи" під час організації обміну полоненими. "Це скотство я бачив у мінському процесі. Я назвав це скотством ще тоді. Ми домовилися з Путіним у 2019 році, що поміняємо всіх на всіх... Ми передали списки туркам, французам, росіянам та СММ ОБСЄ. Все скінчилося, нікого вони не обміняли, жодних усіх на всіх. Не спрацювало тоді", – заявив президент.

Зеленський зазначив, що Україна складає списки усіх своїх захисників, які потрапили у полон до росіян, щоб обміняти їх і повернути додому. Проте він не впевнений, чи цікаві взагалі ці списки Росії. Він додав, що не обов’язково чекати закінчення війни, щоб проводити обміни військовополоненими.

"Необов'язково діяти за якимись загальноприйнятими канонами: мовляв, дочекаємося кінця війни, чи треба, щоб ще набрати там... Я не розумію, навіщо це. Я вважаю, що є домовленість міняти всіх на всіх, є сьогодні стільки-то – давайте обміняємо на стільки-то. Не мірятися: 10 на 10, 11 на 11", – зазначив глава Української держави.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...