"Це провокація": Командувач Об'єднаних сил відповів на заяву ватажка "ДНР" про обстріл позицій ЗСУ

Командування Об’єднаних сил залишає за собою право на захист територіальної цілісності України з наданням адекватної відповіді.

Звинувачення ватажка бойовиків «ДНР» Дениса Пушиліна щодо нібито спорудження українськими військовими інженерних споруджень в районі населеного пункту Шуми не відповідає дійсності, є провокаційним і несе за собою політичну складову, яка має на меті зрив домовленостей щодо режиму тиші, досягнутих 22 липня 2020 року. Про це йдеться у заяві командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, оприлюдненій на сторінці штаба ООС у Facebook, передають Патріоти України.

«Мною, Командувачем Об’єднаних сил, разом з керівником української сторони СЦКК здійснено перевірку фактів, викладених в заяві так званого голови «ДНР» щодо обладнання українською стороною інженерних споруджень в районі населеного пункту Шуми Донецької області з відповідними координатами (48°22′57′′N 37°56′55′′E). За результатами перевірки встановили, що це звинувачення не відповідає дійсності та є провокаційним і несе за собою політичну складову, яка має на меті зрив домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року Тристоронньою контактною групою про додаткові заходи з дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню», – повідомив Кравченко.

Він зазначив, що за вказаний період українська сторона порушень домовленостей в населеному пункті Шуми не здійснювала, так як і протилежна сторона. «В разі застосування вогневого впливу збройними формуваннями Російської Федерації по території України, Командування Об’єднаних сил залишає за собою конституційне право на захист територіальної цілісності України з наданням адекватної відповіді всіма наявними силами та засобами», – додав командувач ООС.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...