"Це принизливо для Європи, коли її розглядають як бутік або ресторан": Зеленський закликав до посилення санкцій проти росіян

Сьогодні, 31 серпня, Володимир Зеленський взяв участь у форумі Forum 2000, який відбувається у Празі. Під час свого звернення президент розповів, що звернувся до учасників форуму з проханням посилювати підтримку України та водночас посилити санкційний тиск на Росію, повідомляють Патріоти України.

Громадяни Pосії використовують Європу для розваг, працюючи на війну

Володимир Зеленський наголосив, що Європа повинна врегульоване питання щодо обмеження європейських віз для громадян Росії. "Вважаю, що це принизливо для Європи, коли її розглядають просто як один великий бутик чи ресторан. Європа – це територія передусім цінностей, а не примітивного споживання. І коли громадяни держави, яка хоче знищити європейські цінності, використовують Європу для своїх розваг чи шопінгу, для відпочинку коханок, поки самі працюють на війну або для того, щоб просто мовчки перечекати аморальне падіння Росії, яке відбувається саме зараз, то це абсолютно суперечить тому, заради чого Європа взагалі обʼєднувалася", – сказав глава держави.

Президент наголосив, що "Європа не може ставати морально глухою". Він зауважив, що якщо лідери ЄС не розрізнятимуть запах крові на купюрах, то мирної Європи просто не буде.

Зеленський подякував європейцям, які підтримують Україну

Вкотре нагадавши Європі про те, що гроші таки пахнуть, Володимир Зеленський подякував жителям Євросоюзу, які підтримують Україну та допомагають українцям боротися з окупантами.

"Я вдячний тим європейцям, які розуміють, що в час війни обов’язок будь-якої просто нормальної людини – боротися за те, щоб агресор програв, щоб окупація припинилася, щоб російські військові пішли з української землі", – заявив президент.

До слова, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що візові обмеження повинні поширюватися не лише на громадян Росії, а й на громадян білорусі. Оскільки Білорусь теж є співучасницею війни проти України.

У ЄС вже повідомили, що припиняють угоду про спрощений візовий режим для росіян. Він дозволяв громадянам країни-агресорки отримувати шенгенські візи швидше та дешевше – за 35 євро замість 80. Також він передбачав широку видачу багаторазових віз. При цьому українська сторона наголошує, що обмеження з боку ЄС щодо видачі віз росіянам мають бути повними.

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...