"Це рішення прагматичне": Резніков назвав справжню причину, чому Захід затягує з винищувачами для України

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що винищувачі F-16 потребують обслуговування і великих фінансових витрат. Саме тому західні союзники затягують із наданням Україні сучасної авіації. Про це глава Міноборони заявив під час брифінгу, передають Патріоти України.

Як зазначив Резніков, F-16 є найскладнішою та найдорожчою системою, яка потребує обслуговування, запчастин, а головне – озброєння. "Це рішення прагматичне і партнери рахують гроші, всі рахують гроші, рахують гроші своїх платників податків. Відповідно, прийняти рішення дати нам літаки це означає, що всі країни мають бути готові дати літаки, запчастини і обслуговування. І це буде мова вже йти не про сотні мільйонів допомоги, а мільярди. І тому треба дати належне нашим партнерам, бо якщо вони приймають рішення, то вони дуже відповідальні і вони виконують свої обіцянки", - сказав міністр.

Він також нагадав, що в травні минулого року США передали Україні гаубиці M777 і вони продовжують забезпечувати їх запчастинами дотепер. "Тому це питання прийняття прагматичного рішення, я вірю оптимістично, що воно буде", - зазначив міністр оборони.

"Готові розглянути конкретну пропозицію": Ще одна країна в НАТО назвала умови відправлення військ до України

вівторок, 14 травень 2024, 23:54

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон допускає, що Стокгольм може розглянути питання відправлення військ до України, якщо країни-союзники складуть "конкретну пропозицію". Про це йдеться у Breaking Defense із посиланням на слова міністра оборони Швеції, пер...

Помер пропагандист Кремля з телеканалу RT

вівторок, 14 травень 2024, 23:00

У РФ помер 53-річний пропагандист Максим Кононенко. Про це повідомив пропагандистський телеканал RT з посиланням на дружину Кононенка, передають Патріоти України. Як зазначає російська Медуза, Кононенко в останні роки писав для сайту RT, а також для ро...